Målkamera eller den mänskliga faktorn?

I matcherna England-Tyskland och Argentina-Mexico noterades två rejäla domarmisstag. Dessa misstag har lett till en debatt om införande av målkameror. För mig är det självklart att använda den teknologi som finns i syfte att minimera mänskliga misstag. Det är väl det som all utveckling går ut på. Vi har infört mitträcken i trafiken för att minimera riskerna för kollisioner och i sjukvården gäller Lex Maria, som innebär att man kan anmäla egna misstag för att minska risken för att de upprepas.

Lars-Åke Lagrell, ordförande i Svenska Fotbollförbundet, är enligt ett uttalande som jag sett av annan uppfattning: ”Misstag sker med jämna mellanrum. Fotbollen döms av människor och människor gör misstag”. FIFA, det internationella fotbollförbundet, var först inne på samma linje, men har nu svängt så pass att man skall ta upp frågan om målkameror på ett kommande möte.

En intressant iakttagelse: Ingen av de två domarna i de ovan nämnda åttondelsmatcherna får döma någon mer match i detta VM. FIFA accepterar tydligen inte grova misstag!

Erwin Apitzsch

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0